Over Esther Erwteman
en de kookstudio in Amsterdam
De enige vegetarische kookstudio in Amsterdam.


De duurzame en vegetarische kookstudio, waar iedereen met plezier kookt en eet
Esther's Cookery is een sfeervolle kookstudio waar iedereen welkom is en een culinaire topavond kan beleven. Mijn overtuiging is dat iedereen kan koken, als je maar weet hoe. En dat bewijzen de 250 gasten die maandelijks in de kookstudio in De Pijp de lekkerste gerechten komen maken. Geheel volgens de principes waar ik in geloof: met wat er in het seizoen voorhanden is, alleen groenten en vooral heel erg smakelijk. Dat is ook precies wat Esther's Cookery onderscheidend maakt: heerlijk eten dat (niet zo) toevallig vleesloos is. Met mijn kennis van de groentekeuken en mijn passie voor lekker eten, laat ik iedereen zien en proeven, dat vlees niet noodzakelijk is voor een heerlijke maaltijd. Je hoeft het niet te vervangen — met de juiste begeleiding en de beste ingrediënten kook en eet je met plezier.
Na een bezoek aan de kookstudio in Amsterdam heb je zin om thuis ook weer (meer) te koken, ontdekte je allerlei nieuwe smaken en gerechten, ken je mijn geheime vaardigheden en ga je naar huis met een met liefde gevulde maag en een voldaan gevoel. Zijn er leftovers? Dan krijg je die ook mee, want eten weggooien past niet bij de duurzame kookstudio die Esther's Cookery is.
Esther heeft nu al mijn hart veroverd met haar Cookery: de inrichting, de sfeer, Esther zelf én natuurlijk het eten.

De kookstudio in een notendop
Dat lukt, met inmiddels twee kookboeken, ruim 27.000 volgers op sociale media en een enorme hoeveelheid recensies die helpen bij het uitbreiden van de kookstudio tot gevolg. De heerlijke beleving die ik je bied, komt door te werken met goede ingrediënten en door je mijn volle aandacht te geven.
Bij Esther's Cookery volg je geen workshop waar je een recept krijgt en het verder zelf maar uitzoekt. Het draait om koken met mij en met liefde. Ik neem je mee op avontuur en laat je de heerlijke groentekeuken ontdekken, zodat je zelfvertrouwen en plezier in het koken krijgt. Eten is in deze Amsterdamse kookstudio een sociale en vrolijke bezigheid. Je doet kennis op (van gember pellen met een lepeltje in plaats van een mes, tot aan wat je doet om bepaalde smaken te bereiken) terwijl je geniet van een heerlijke ervaring.
Esther's Cookery runnen doe ik nu samen met mijn man en partner Jaier Weissman: ik vanuit de keuken en Jaier is chef moestuin. Jaier is geboren en getogen in Amsterdam, opgeleid aan de filmacademie en in 2012 omgeschoold tot verslavingscoach. Nu zorgt Jaier ervoor dat de kookstudio er prachtig en sfeervol uitziet en dat we met de beste ingrediënten koken. En onze dochter Sara, die met net zoveel liefde als haar ouders de nieuwe recepten voorproeft.



Liefde voor eten, service bieden, zorgen en koken zijn met de paplepel ingegoten
Hoewel ik ben opgeleid als verpleegkundige en de hele wereld rondreisde om onderwijs te maken voor artsen en verpleegkundigen, had dat eigenlijk al alles te maken met eten. Ik woonde in Israël, Ghana en India en was altijd op zoek naar de lekkerste gerechten en smaken. Met handen en voeten vroeg ik of er geen vlees of vis in het gerecht zat. Zo nee, dan stopte ik het met liefde in mijn mond. Dat maakte dat ik een enorme hoeveelheid verhalen, recepten en smaken tegenkwam.
Dé voedingsbodem om mijn grote droom, de professionele kookstudio, in 2016 waar te maken. Naast die liefde voor eten, zijn ook service, zorgen en koken met de paplepel ingegoten. Mensen en verschillende culturen bij elkaar brengen met eten — dat is de ideale combinatie die ik voor ogen had toen ik Esther's Cookery startte: samen koken, samen eten en samen leven in de Amsterdamse kookstudio.

Wat onze klanten vinden
Esther’s Cookery in de pers
over TAHIN. Volgens Esther is sesam een klein zaadje die je hele keuken kan samenbrengen. Echt goud. Waarom zo'n eenvoudig ingrediënt als tahin Ronald en Danny achterover doet slaan hoor je in de aflevering Vloeibaar Goud.
Esther met haar moeder Eva en presentator Marleen Stelling in Café Lazarus
