fbpx
esther's cookery

Over Esther

Mijn naam is Esther Weissman-Erwteman en ik ben geboren en getogen in Amsterdam. Hier woon ik nog steeds met inmiddels mijn man Jaier en dochter Sara.

Esther Erwteman

Voor mijn werk reisde ik de hele wereld over en kwam zo een enorme hoeveelheid verhalen, recepten en smaken tegen. In 2016 kwam mijn grote droom uit en opende ik mijn eigen kookstudio, Esther’s Cookery, in de Amsterdamse Pijp.

Inmiddels kook ik hier met gemiddeld 250 gasten per maand volgens mijn eigen principes; in het seizoen, alleen groenten, toevallig ook kosher en vooral heel lekker.

Nieuw Amsterdam heeft mij de enorme kans gegeven om een kookboek te schrijven en zo is in april 2020 NOSH gepubliceerd! NOSH staat vol verhalen en recepten uit mijn Joodse keuken. Met NOSH wil ik mensen een inkijkje geven in de internationale en heel diverse Joodse keuken, zoals ik hem zie.

Jaier

Er is geen Cookery zonder mijn man en partner Jaier Weissman.

Jaier is geboren en getogen in Amsterdam. Opgeleid aan de filmacademie, heeft hij zich in 2012 omgeschoold tot verslavingscoach. Sinds de komst van Esther's Cookery in 2016 legt hij zich volledig toe op het reilen en zeilen van de kookstudio, de moestuin en zorgt hij ervoor dat de kookstudio er prachtig en sfeervol uitziet.

Wat onze klanten vinden

Wij ontvangen regelmatig geweldige reviews van onze gasten. Hieronder een verzameling!
De kookworkshop van Esther is werkelijk van een geweldige kwaliteit. De informatie, de keuken, de voorbereiding en de recepten zijn meer dan heerijk.
Bekijk alle TripAdvisor reviews

Wanda

Liefde gaat door de maag. Zo waar. Esther heeft nu al mijn hart veroverd met haar Cookery: de inrichting, de sfeer, Esther zelf én natuurlijk het eten
Bekijk alle Google reviews

Lotte

Eén en al vriendelijkheid, gezelligheid en lekker eten😃Ik kom zeker terug en dank je wel voor je leuke tekst in jouw zelf geschreven kookboek NOSH!
Bekijk alle Google reviews

Wanda

Ik had het kookboek van Esther gekregen van mijn stiefvader en het leek me leuk om een kookworkshop te doen. Dit was echt superleuk en gezellig!
Bekijk alle TripAdvisor reviews

Catheleyne

Een erg leuke avond, goed verzorgd en met veel handige insights om de beste vega maaltijd op tafel te zetten!
Bekijk alle TripAdvisor reviews

maiikie

Wat een enthousiasme! Dat gecombineerd met duidelijke instructies en heerlijke gerechten maakten de avond tot een feestje. Aanrader!
Bekijk alle Google reviews

Marije

Esther's Cookery

In de pers

Esther’s Cookery in de pers. Lees de artikelen of beluister podcasts.
De Joodse keuken van Esther Erwteman
Esther's Cookery

100% tevreden klanten

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec nunc nisl, lobortis sed ultrices a, pellentesque non ipsum.
Eline Schumacher
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec nunc nisl, lobortis sed ultrices a, pellentesque non ipsum.
Patrick van der Heide

Come visit the Cookery

When looking for the best tahini, the wondergrill or snacks to enjoy at home or on our terras come to our beautiful location in the middle of de Pijp in Amsterdam. The open workshops will start again after the summer but if you are planning a private workshop or diner you are more then welcome! See you soon!?

If you are planning a visit to Esther's Cookery during the month of July & August please check if we are open!

Our opening hours are:
Monday: 1pm - 5pm
Tuesday: 1pm- 5pm
Wednesday: 1pm - 5pm
Thursday: 11am - 5pm
Friday: 11am - 5pm
Saturday: 11am - 5pm
Sunday: Closed

Instagram

Hoi! Waar ben je naar op zoek?