fbpx
Esther's Cookery

Over Esther Erwteman

en de kookstudio in Amsterdam

Eigenlijk gaat dit niet over mij, maar over ons. Want jij wil naar een kookstudio in Amsterdam en dan wil je zeker weten dat het een heerlijke beleving is. Mijn naam is Esther Erwteman, eigenaresse van Esther's Cookery, en met zo'n achternaam kan je niet anders dan 'iets met koken' doen. Hoewel dat niet altijd zo was — maar eerst meer over de kookstudio.

De enige vegetarische kookstudio in Amsterdam.
 🥕
Schreef al twee kookboeken
 🥕
Lekker én gezellig samen koken en eten
 🥕
Goed bereikbaar in De Pijp
 🥕
Gerechten lukken ook bij mensen die 'niet kunnen koken'
 🥕
Duurzaam en vegetarisch: alles uit eigen moestuin
 🥕
Al 12.000 mensen gingen je voor en beoordelen de kookstudio met een 8,9! 

De duurzame en vegetarische kookstudio, waar iedereen met plezier kookt en eet

Esther's Cookery is een sfeervolle kookstudio waar iedereen welkom is en een culinaire topavond kan beleven. Mijn overtuiging is dat iedereen kan koken, als je maar weet hoe. En dat bewijzen de 250 gasten die maandelijks in de kookstudio in De Pijp de lekkerste gerechten komen maken. Geheel volgens de principes waar ik in geloof: met wat er in het seizoen voorhanden is, alleen groenten en vooral heel erg smakelijk. Dat is ook precies wat Esther's Cookery onderscheidend maakt: heerlijk eten dat (niet zo) toevallig vleesloos is. Met mijn kennis van de groentekeuken en mijn passie voor lekker eten, laat ik iedereen zien en proeven, dat vlees niet noodzakelijk is voor een heerlijke maaltijd. Je hoeft het niet te vervangen — met de juiste begeleiding en de beste ingrediënten kook en eet je met plezier.

Na een bezoek aan de kookstudio in Amsterdam heb je zin om thuis ook weer (meer) te koken, ontdekte je allerlei nieuwe smaken en gerechten, ken je mijn geheime vaardigheden en ga je naar huis met een met liefde gevulde maag en een voldaan gevoel. Zijn er leftovers? Dan krijg je die ook mee, want eten weggooien past niet bij de duurzame kookstudio die Esther's Cookery is.

Liefde gaat door de maag. Zo waar.
Esther heeft nu al mijn hart veroverd met haar Cookery: de inrichting, de sfeer, Esther zelf én natuurlijk het eten.
— Rianne

De kookstudio in een notendop

Ongehinderd door kennis en vaardigheden begon ik Esther's Cookery. Alleen, zonder achtergrond in horeca en bedrijfsvoering. Maar wél met een goed idee: dat de gasten weggaan en zeggen "dat ze tien gerechten maakten, dat het allemaal super lekker was en helemaal niet zo moeilijk".

Dat lukt, met inmiddels twee kookboeken, ruim 27.000 volgers op sociale media en een enorme hoeveelheid recensies die helpen bij het uitbreiden van de kookstudio tot gevolg. De heerlijke beleving die ik je bied, komt door te werken met goede ingrediënten en door je mijn volle aandacht te geven.

Bij Esther's Cookery volg je geen workshop waar je een recept krijgt en het verder zelf maar uitzoekt. Het draait om koken met mij en met liefde. Ik neem je mee op avontuur en laat je de heerlijke groentekeuken ontdekken, zodat je zelfvertrouwen en plezier in het koken krijgt. Eten is in deze Amsterdamse kookstudio een sociale en vrolijke bezigheid. Je doet kennis op (van gember pellen met een lepeltje in plaats van een mes, tot aan wat je doet om bepaalde smaken te bereiken) terwijl je geniet van een heerlijke ervaring.

Esther's Cookery runnen doe ik nu samen met mijn man en partner Jaier Weissman: ik vanuit de keuken en Jaier is chef moestuin. Jaier is geboren en getogen in Amsterdam, opgeleid aan de filmacademie en in 2012 omgeschoold tot verslavingscoach. Nu zorgt Jaier ervoor dat de kookstudio er prachtig en sfeervol uitziet en dat we met de beste ingrediënten koken. En onze dochter Sara, die met net zoveel liefde als haar ouders de nieuwe recepten voorproeft.

Tijdens een workshop krijg je meer zelfvertrouwen, plezier en vaardigheden in de keuken tijdens een leuke avond die toevallig vleesloos is.
— Esther Erwteman

Liefde voor eten, service bieden, zorgen en koken zijn met de paplepel ingegoten

Hoewel ik ben opgeleid als verpleegkundige en de hele wereld rondreisde om onderwijs te maken voor artsen en verpleegkundigen, had dat eigenlijk al alles te maken met eten. Ik woonde in Israël, Ghana en India en was altijd op zoek naar de lekkerste gerechten en smaken. Met handen en voeten vroeg ik of er geen vlees of vis in het gerecht zat. Zo nee, dan stopte ik het met liefde in mijn mond. Dat maakte dat ik een enorme hoeveelheid verhalen, recepten en smaken tegenkwam.

Dé voedingsbodem om mijn grote droom, de professionele kookstudio, in 2016 waar te maken. Naast die liefde voor eten, zijn ook service, zorgen en koken met de paplepel ingegoten. Mensen en verschillende culturen bij elkaar brengen met eten — dat is de ideale combinatie die ik voor ogen had toen ik Esther's Cookery startte: samen koken, samen eten en samen leven in de Amsterdamse kookstudio.

Wat onze klanten vinden

Wij ontvangen regelmatig geweldige reviews van onze gasten. Hieronder een verzameling!
De kookworkshop van Esther is werkelijk van een geweldige kwaliteit. De informatie, de keuken, de voorbereiding en de recepten zijn meer dan heerijk.
Bekijk alle TripAdvisor reviews

Wanda

Liefde gaat door de maag. Zo waar. Esther heeft nu al mijn hart veroverd met haar Cookery: de inrichting, de sfeer, Esther zelf én natuurlijk het eten
Bekijk alle Google reviews

Lotte

Eén en al vriendelijkheid, gezelligheid en lekker eten😃Ik kom zeker terug en dank je wel voor je leuke tekst in jouw zelf geschreven kookboek NOSH!
Bekijk alle Google reviews

Wanda

Ik had het kookboek van Esther gekregen van mijn stiefvader en het leek me leuk om een kookworkshop te doen. Dit was echt superleuk en gezellig!
Bekijk alle TripAdvisor reviews

Catheleyne

Een erg leuke avond, goed verzorgd en met veel handige insights om de beste vega maaltijd op tafel te zetten!
Bekijk alle TripAdvisor reviews

maiikie

Wat een enthousiasme! Dat gecombineerd met duidelijke instructies en heerlijke gerechten maakten de avond tot een feestje. Aanrader!
Bekijk alle Google reviews

Marije

Esther’s Cookery in de pers

De afgelopen jaren is Esther vele malen in de pers geweest. Zij kookte zij live bij Koffietijd, ze maakt voor de EO de podcast Esther & Esther aan de kook en haar liefde voor de groentekeuken stond een aantal keer op de voor pagina van het Parool.
In de Kookboekenclub spreekt Esther met literaire jeugd idool Ronald Giphart en Chef Danny jansen
over TAHIN. Volgens Esther is sesam een klein zaadje die je hele keuken kan samenbrengen. Echt goud. Waarom zo'n eenvoudig ingrediënt als tahin Ronald en Danny achterover doet slaan hoor je in de aflevering Vloeibaar Goud.
In een bijzonder gesprek met Martine Kamsma bespreekt Esther haar ideeen over een vleesloos eten en wat dat te maken heeft met haar leven vol voorrechten, warme familie en religie.
Simpel, elegant en vooral heel lekker zijn de aubergine hapjes die Esther samen met tv chef London Loy maakte bij Koffietijd. Frisse tahin komkommersalade erbij en je hebt meteen een hele maaltijd.
In de Joodse cultuur wordt altijd gegeten. Bij verdriet, een vrije dag, om liefde te tonen: je moet altijd eten… samen, veel én lekker. Esther Weissman leeft haar droom door het runnen van haar eigen kookstudio met vegetarisch eten. Samen met haar moeder vertelde zij erover in Café Lazarus.

Esther met haar moeder Eva en presentator Marleen Stelling in Café Lazarus
In deze aflevering van Smaakmakers kwam Zegert van der Linden bij Esther langs. Zij spraken elkaar al eerder, toen over de Joodse keuken en haar eerste boek Nosh. Deze week komt haar tweede boek uit en dat staat helemaal in het teken van Tahin.
FoodTube kwam naar de Cookery om samen met Esther 2 filmpjes op te nemen over TAHIN. Hij schreef onder de film: je zou Esther Erwteman een tahiniste kunnen noemen. Ze weet namelijk zoveel van tahin, dat ze er een boek van ruim 250 pagina’s over schreef. Hetgeen voor een basisingrediënt indrukwekkend is. In de video vertelt ze in wat je met recht een college zou kunnen noemen over het trage goud en ze geeft gelijk een paar toepassingen.
Esther's Cookery Instagram
Hoi! Waar ben je naar op zoek?