fbpx

Kook- & eetwinkel

TAHIN; een ode aan hét basisingrediënt uit de Midden-Oosterse keuken

Vanaf vandaag kan je TAHIN kopen zodat je er zeker van bent dat jij je eigen exemplaar op 1 september in handen hebt! 

Een droom die uit is gekomen, na het succes van NOSH mocht ik samen met mijn droom team een tweede boek maken over mijn favoriete ingrediënt TAHIN.

Vanaf mijn eerste kennismaking met tahin, midden in de oude stad Jeruzalem, was ik verkocht. De licht notige, tikje bittere, zijdezachte sesampasta die menig portie falafel en hummus verrijkt en verdiept, inspireerde mij tot het maken van het kookboek TAHIN: een ode aan hét basisingrediënt van de Midden-Oosterse keuken.

In TAHIN laat ik je kennismaken met meer dan 101 moderne, lichte gerechten boordevol smaak. Begin je dag met een stapel verse panbroodjes met tahinispread, bak een smeuïg chocolade-tahincake voor bij de koffie, lunch met een pittige linzensalade bomvol smaak en groente of maak indruk met de kikkererwten-sesamtajine met rozenharissa.

In het verhaal van Ali Baba en de veertig rovers openen rovers hun schatkamer met de spreuk ‘Sesam, open u’. In TAHIN laat ik zien dat sesam zelf al een schat op zich is.

BESTEL NU TAHIN, ONTVANG HEM ALS EERSTE OP 1 SEPTEMBER SAMEN MET EEN POT TAHIN!!

56 op voorraad

    • 74.5 €
 33,99
Altijd verse producten
Vegetarische keuken
100% Kosher
Klantbeoordeling 9,2/10
TAHIN: een ode aan hét basisingrediënt uit de Midden-Oosterse keuken

Omschrijving

Tahin, tahini, techina het is allemaal hetzelfde. Hoe je het ook schrijft en uitspreekt tahin is sesamzaad gemalen tot sesampasta. 

Zowel in het Hebreeuws als in het Arabisch is het woord tahin afgeleid van de stam ط ح ن  טחן Ṭ-Ḥ-N, dat als werkwoord לִטחוֹן  طحن tahana “vermalen” betekent.

Voor sommigen is het eten van tahin zo normaal als een broodje pindakaas voor anderen is het pas bekend geworden sinds het de status van een superfood heeft gekregen en niet meer weg te denken is uit menig natuurwinkel. Voor mij is tahin geen nieuw ingrediënt maar de manier waarop ik het sinds een aantal jaren gebruik in mijn keuken zeker wel. 

Voor TAHIN reisde ik samen met fotograaf Elvan Ünlü naar Israel en bezocht een biologische boerderij waar nog handmatig Tahin wordt geproduceerd. Wij reden naar een Palestijns dorp waar chalva wordt geperst en bezochten markten waar de Tahin zo rijkelijk vloeit.

In Tahin vind je ruim 100 vegetarische recepten waarvan het merendeel ook plantbased zijn.

Ik denk dat je dit ook leuk vindt

incl. BTW

Esther’s Cookery draagtas

Bekijken

Come visit the Cookery

When looking for the best tahini, the wondergrill or snacks to enjoy at home or on our terras come to our beautiful location in the middle of de Pijp in Amsterdam. The open workshops will start again after the summer but if you are planning a private workshop or diner you are more then welcome! See you soon!?

If you are planning a visit to Esther's Cookery during the month of July & August please check if we are open!

Our opening hours are:
Monday: 11am - 5pm
Tuesday: 11am - 5pm
Wednesday: 11am - 5pm
Thursday: 11am - 5pm
Friday: 11am - 5pm
Saturday: 11am - 5pm
Sunday: Closed