Esther's kookboeken met de lekkerste vegetarische recepten
Mijn overtuiging is dat iedereen kan koken, als je maar weet hoe en met welke ingrediënten. Precies dat ontdek je in mijn kookboeken. Inmiddels liggen er twee kookboeken in de winkels: NOSH en TAHIN. Beide kookboeken zijn vegetarisch en zinnenprikkelend.


Esthers keuze:
de beste ingrediënten in een handige box
Zoals geschreven: iedereen kan koken. Je moet alleen weten hoe (met mijn kookboeken) en je hebt de beste ingrediënten nodig. Om het feest compleet te maken, vind je hier kant-en-klare pakketten met daarin alles voor de beste beleving. Zo maak je koken uit NOSH en TAHIN nog leuker en makkelijker: met een paar drukken op de knop de juiste ingrediënten in huis.

TAHIN Box 1: basis pakket
Het TAHIN kookboek, Medcuisine Tahin, Maldon zout en Tomasu

NOSH Box 2: basis pakket
Het NOSH kookboek, Medcuisine Tahin, Rose harissa, Za’atar en Sumak

Box 3: Wonderbox
Dadel molasses, Medcuisine Tahin, Wondergrill en Rozenblad

Box 4: Voluit genieten
Beide kookboeken NOSH en TAHIN, Wondergrill, Za’atar, Sumak, Medcuisine Tahin, Zwarte tahin, Dadel molasses, Philotimo-olijfolie, Rozenharissa, Schug
en Maldon-zout
Liever even snuffelen in onze kookwinkel? Zowel online als in onze studio ben je van harte welkom. Voor de beste tahini, geweldige dadel molasses, za'atar en natuurlijk mijn bekende baba ganoush-grillplaatjes staan de deuren van Esther's Cookery wagenwijd voor je open! Wij zijn maandag tot en met woensdag geopend van 13:00 - 17:00 en donderdag tot en met zaterdag geopend van 11:00 - 17:00 uur.
Over Esther Erwteman en de kookstudio
Dat ik twee vegetarische kookboeken schreef, is geen toeval. Sinds 2020 run ik de (enige!) vegetarische kookstudio in Amsterdam: Esther's Cookery. Daar volg je kookworkshops volgens de principes waar ik in geloof: met wat er in het seizoen voorhanden is, alleen groenten en vooral heel erg smakelijk. Dat is ook precies de onderscheidende factor: heerlijk eten dat (niet zo) toevallig vleesloos is. Met mijn kennis van de groentekeuken en mijn passie voor lekker eten, laat ik iedereen zien en proeven dat vlees niet noodzakelijk is voor een heerlijke maaltijd. Je hoeft het niet te vervangen — met de juiste begeleiding en de beste ingrediënten kook en eet je met plezier.
Inmiddels volgen 250 gasten per maand een kookworkshop. Zonder hen en zonder mijn man en partner Jaier Weissman was er geen Esther's Cookery. Waar ik mijn kookgeheimen prijsgeef aan de gasten, is Jaier chef moestuin (zodat we met de beste, duurzaamste ingrediënten koken) en zorgt hij ervoor dat de kookstudio er prachtig en sfeervol uitziet. En onze dochter Sara, die met net zoveel liefde als haar ouders de nieuwe recepten voor proeft.


Kookworkshop volgen in de duurzame, vegetarische kookstudio in Amsterdam?
Eerst proeven van de vegetarische gerechten? Maak kennis met de keuken zoals ik 'm zie door een kookworkshop te volgen. Leuk, leerzaam én lekker! Samen met vrienden, familie of collega's: samen bereiden we de smakelijkste gerechten en na afloop gaan jullie aan tafel om ervan te genieten. Allemaal vegetarisch, uiteraard!