fbpx
Esther's Cookery

Esther's kookboeken met de lekkerste vegetarische recepten

Jarenlang reisde ik voor mijn werk de hele wereld over. Op de mooiste plekken kwam ik de lekkerste recepten tegen, met de verrukkelijkste verhalen. In Ghana, Israël, Indonesië, India en Irak leerde ik zo veel lekkers kennen, dat ik niet anders kon dan deze buitenlandse smaken combineren met de Nederlands-Joodse recepten en eettradities die mijn moeder me leerde. 

Mijn overtuiging is dat iedereen kan koken, als je maar weet hoe en met welke ingrediënten. Precies dat ontdek je in mijn kookboeken. Inmiddels liggen er twee kookboeken in de winkels: NOSH en TAHIN. Beide kookboeken zijn vegetarisch en zinnenprikkelend. 
Esther's Cookery - TAHIN Kookboek
TAHIN

Mijn vegetarische joodse keuken

Bestel TAHIN

Waarom TAHIN?

De tweede boeken telg in de Esther's Cookery-familie! TAHIN is een ode aan hét gelijknamige basisingrediënt van de Midden-Oosterse keuken. Sinds mijn eerste kennismaking met tahin, midden in de oude stad Jeruzalem, was ik verkocht. De licht notige, tikje bittere, zijdezachte sesampasta verrijkt al heel wat porties falafel en hummus, maar er is zoveel meer mogelijk.

In TAHIN maak je kennis met meer dan 101 indrukwekkende, moderne, lichte gerechten boordevol smaak. Voor ieder wat wils, want TAHIN gaat van een stapel verse pitabroodjes met tahini spread naar een smeuïge chocolade-tahin cake voor bij de koffie en van een pittige linzensalade bomvol smaak en groente naar kikkererwten-sesam tajine met rozenharissa.

Esther's Cookery - NOSH Kookboek
NOSH

Mijn vegetarische joodse keuken

Bestel NOSH

Waarom NOSH?

Op een mooie dag vroeg uitgeverij Nieuw Amsterdam mij een kookboek te schrijven. Daar hoefde ik niet lang over na te denken: er is zoveel moois en lekkers te delen. Het resultaat, NOSH, ligt sinds april 2020 in alle boekwinkels en in een hoop Nederlandse keukens. Inmiddels is de tweede druk een feit en genieten duizenden mensen van zijdezachte choemoes, krokante, spicy bloemkool bites en de verhalen uit mijn duurzame, Joodse en vegetarische keuken.

Met NOSH vieren we, net zoals tijdens de kookworkshops, de diversiteit van mijn Joodse keuken met de beste recepten én verhalen.

Esthers keuze:
de beste ingrediënten in een handige box

Zoals geschreven: iedereen kan koken. Je moet alleen weten hoe (met mijn kookboeken) en je hebt de beste ingrediënten nodig. Om het feest compleet te maken, vind je hier kant-en-klare pakketten met daarin alles voor de beste beleving. Zo maak je koken uit NOSH en TAHIN nog leuker en makkelijker: met een paar drukken op de knop de juiste ingrediënten in huis.

Liever even snuffelen in onze kookwinkel? Zowel online als in onze studio ben je van harte welkom. Voor de beste tahini, geweldige dadel molasses, za'atar en natuurlijk mijn bekende baba ganoush-grillplaatjes staan de deuren van Esther's Cookery wagenwijd voor je open! Wij zijn maandag tot en met woensdag geopend van 13:00 - 17:00 en donderdag tot en met zaterdag geopend van 11:00 - 17:00 uur.

Over Esther Erwteman en de kookstudio

Dat ik twee vegetarische kookboeken schreef, is geen toeval. Sinds 2020 run ik de (enige!) vegetarische kookstudio in Amsterdam: Esther's Cookery. Daar volg je kookworkshops volgens de principes waar ik in geloof: met wat er in het seizoen voorhanden is, alleen groenten en vooral heel erg smakelijk. Dat is ook precies de onderscheidende factor: heerlijk eten dat (niet zo) toevallig vleesloos is. Met mijn kennis van de groentekeuken en mijn passie voor lekker eten, laat ik iedereen zien en proeven dat vlees niet noodzakelijk is voor een heerlijke maaltijd. Je hoeft het niet te vervangen — met de juiste begeleiding en de beste ingrediënten kook en eet je met plezier.

Inmiddels volgen 250 gasten per maand een kookworkshop. Zonder hen en zonder mijn man en partner Jaier Weissman was er geen Esther's Cookery. Waar ik mijn kookgeheimen prijsgeef aan de gasten, is Jaier chef moestuin (zodat we met de beste, duurzaamste ingrediënten koken) en zorgt hij ervoor dat de kookstudio er prachtig en sfeervol uitziet. En onze dochter Sara, die met net zoveel liefde als haar ouders de nieuwe recepten voor proeft.

Kookworkshop volgen in de duurzame, vegetarische kookstudio in Amsterdam?

Eerst proeven van de vegetarische gerechten? Maak kennis met de keuken zoals ik 'm zie door een kookworkshop te volgen. Leuk, leerzaam én lekker! Samen met vrienden, familie of collega's: samen bereiden we de smakelijkste gerechten en na afloop gaan jullie aan tafel om ervan te genieten. Allemaal vegetarisch, uiteraard!

Workshop Giftvoucher

Bekijk workshop
 85,00
incl. BTW

NIEUWE DATA in OKTOBER VERDIEPINGS KOOKCURSUS: GROENTEN EN MEER

Bekijk workshop
 485,00
incl. BTW

Dinsdag diner workshop 30 mei 2023

Bekijk workshop
 87,50
incl. BTW
Esther's Cookery Instagram
Hoi! Waar ben je naar op zoek?