fbpx

Veelgestelde vragen

Kookworkshops vragen

Ik wil toch graag vlees of vis. Kan dat?

Nee, de vegetarische kookstudio is echt vegetarisch. En je ontdekt hier dat je het allebei niet nodig hebt om heerlijk te kunnen eten. Je zult proeven dat je het niet hoeft te vervangen.

Kan ik ook een workshop volgen in het Engels?

Yes!

Is dit ook leuk voor zakelijke groepen?

Juist! Eten verbindt. Je leert elkaar tijdens het koken op een andere manier kennen en daarna geniet je met zijn allen van wat jullie samen maakten. Het is echt een heerlijk uitje.

Kan ik zelf verzoekjes indienen?

Ja, zeker! Van dieetwensen of -noden tot een gerecht dat je graag eens wil maken. Let wel: alles is vegetarisch.

Uit welke wijnen kunnen we kiezen?

Er is voor ieder wat wils! Verschillende soorten wit, rood en bruisend. Proost!

Moet ik een schort of iets anders meenemen?

Nee, wij zorgen voor alle benodigdheden. Wil je eten meenemen als er van al dat heerlijks iets overblijft? Neem dan een bakje mee om het in te doen of koop er eentje in de cookery.

Kan ik ook van het eten genieten als ik zwanger ben?

Absoluut! Alles is vegetarisch of zelfs veganistisch.

Kan ik ook achteraf betalen?

Nee, de workshop betaal je vooraf, bij het boeken.

Hoe lang duurt een kookworkshop?

Ongeveer vier uur.

Mag ik eten meenemen?

Graag, zelfs! Verspillen is zonde — en daar is het eten ook echt te lekker voor. Neem bakjes mee van huis of koop een duurzaam tiffin doosje (stapelbakje) in de cookery.

Krijg ik het recept na de workshop?

Het recept van de gerechten die we maakten, ontvang je na de workshop digitaal. Smaakt het naar meer? Koop dan (één van) mijn boeken: NOSH en TAHIN.

Ik kan niet koken. Kan ik dan toch meedoen?

Juist! Mijn overtuiging is dat iedereen kan koken, als je maar weet hoe en met welke ingrediënten. Dit is geen workshop waar je een recept in je hand gedrukt krijgt en in je eentje aan de slag gaat. We doen het samen, je krijgt allerlei handige tips en je leert geweldige smaken ontdekken.

We zijn met minder personen dan waar de workshop voor bedoeld is. Kunnen we dan toch boeken?

Graag, zelfs! Je sluit bij de open workshops aan bij de rest van het gezelschap. Een heerlijke avond is gegarandeerd met mensen die je nu nog niet kent maar aan het einde van de avond zeker wel.

Ik wil voor twee personen boeken. Kunnen we dan gewoon bij andere mensen aansluiten?

Ja! Het is onze missie om mensen en culturen samen te brengen met dat wat daar het beste voor geschikt is: goed eten.

Wanneer zijn de workshops?

Een overzicht van alle geplande workshops vind je hier. De open workshops volg je op vaste avonden, voor de privé-workshops plannen we samen een datum als je contact met ons opneemt via esther@estherscookery.nl.

Wat kost een workshop?

De prijzen liggen tussen de €75 en de €100. Bij de workshops in de webshop zie je precies wat het kost en waar je voor betaalt. Wil je een prijsopgave voor een privé-workshop of catering? We horen je graag om de mogelijkheden te bespreken! Mail je naar esther@estherscookery.nl?

Hoe meld ik mezelf (en anderen) aan?

Via de webshop meld je je aan voor een open workshop. Wil je een privé-workshop volgen? Neem dan contact met ons op door te mailen naar esther@estherscookery.nl.

Voor wie zijn de workshops?

Voor iedereen die geïnteresseerd is in vegetarisch of veganistisch eten, mensen die graag met groenten (willen leren) koken en liefhebbers van écht lekker eten. Mijn motto is dat iedereen kan koken: je moet alleen weten hoe en de beste ingrediënten gebruiken. Wil je nieuwe samen ontdekken en weten hoe je die bereikt? Volg dan vooral een keer een workshop.

Wat voor workshops biedt Esther’s Cookery aan?

Vooral heel leuke! Alle workshops zijn vegetarisch, leerzaam en gezellig. Kom je met een groter gezelschap van minimaal 9 personen? Dan is de privé-workshop een aanrader. Met een kleinere groep (en natuurlijk ook alleen) ben je van harte welkom tijdens de open workshops.

Bekijk de workshops

Is de kookstudio goed te bereiken?

De kookstudio in De Pijp is goed te bereiken met zowel de auto als de fiets en het openbaar vervoer. De uitgang van de Noord/Zuidlijn (halte de Pijp, uitgang Albert Cuypstraat) ligt op 50 meter van de kookstudio. Kom je met de auto? Parkeren in de straat kan niet, maar de parkeergarage Albert Cuyp is op loopafstand (onder de Hobbemakade). De uitgang van de garage is tegenover de Gerard Doustraat waar Esther’s Cookery zit.

Is drinken inbegrepen?

Bij de open workshops zijn drankjes als water (plat en bruisend), wijn, bier, koffie en thee inbegrepen. Bij diners en cursussen niet.

Bekijk drankenkaart

Kan ik na het boeken de workshop nog verplaatsen of afzeggen?

Dat kan, als je bij het afrekenen het flexibele tarief aanvinkt. Tot 48 uur voordat de workshop begint, kan je dan eenmalig een andere datum kiezen.

Ik heb een allergie. Kan ik dan toch komen koken?

Zeker! Ook in het geval van speciale dieetwensen: geef ze vooral door als je een workshop boekt. Het liefst zo snel mogelijk en uiterlijk 7 werkdagen voordat de workshop begint. Mail met je bestelling naar esther@estherscookery.nl en dan houden we rekening met je wensen. Goed om te weten: alle workshops in Esther’s Cookery zijn vegetarisch en vegan friendly.

Overige vragen

Hebben jullie ook cadeaubonnen?

Wat een heerlijk cadeau ga je geven! Ja, we verkopen cadeaubonnen. Je vindt ze hier. De minimale waarde is €50 — daarboven is ieder bedrag mogelijk. Te gebruiken voor een workshop en/of in de kookwinkel. Tip: veel mensen geven de cadeaubon in combinatie met de mok of de draagtas.

Let op: de cadeaubon is 1,5 jaar geldig en niet inwisselbaar voor geld.

Kan ik de locatie huren voor een eigen kookclub?

Dat kan, onder begeleiding van een van de medewerkers van Esther’s Cookery. Neem je contact met ons op voor de mogelijkheden?

Kan ik de gebruikte ingrediënten ook bij je kopen?

Zeker! Sommige producten zijn niet overal verkrijgbaar, dus we maken het je graag makkelijker om lekker te koken door ze in onze (online) winkel aan te bieden.

Zijn de ingrediënten biologisch?

Ja, we werken met de ingrediënten uit onze eigen (moes)tuin. Producten die we inkopen, zijn bijna altijd duurzaam en biologisch. Precies wat bij de duurzame kookstudio past.

Kan ik (spontaan) langskomen voor een workshop of in de kookwinkel?

Omdat we graag alle tijd voor je hebben als je een workshop volgt, zijn ze alleen te volgen als je vooraf boekt. In de winkel ben je van maandag tot en met zaterdag geopend van 11:00 – 18:00 uur van harte welkom. Hopelijk tot snel!

Doen jullie ook aan catering?
Hoe zit het met de coronamaatregelen als ik naar de kookstudio wil komen?

Gelukkig kunnen we weer samen koken en eten! Maar, let goed op, want er zijn nog wel enige restricties en deze kunnen veranderen. Heb je covid-gerelateerde klachten, ben je in quarantaine of heb je een positieve zelftest? Dan kan je helaas niet naar de kookstudio komen. Wil je de workshop annuleren, dan kan je geen aanspraak maken op teruggave van de betaling van de workshop. Dit geldt ook als de reden voor het annuleren covid-gerelateerd is. Mocht de workshop niet door kunnen gaan vanwege een sluiting vanuit de overheid, dan krijg je uiteraard je geld zo snel mogelijk terug.

Tip: vanwege covid en omdat veel mensen lang van te voren boeken, heb je nu de optie de ‘verplaatsingsvergoeding’ aan te vinken bij het boeken van een workshop. Als je hiervoor kiest, krijg je de optie om tot 48 uur voor de workshop de datum van je workshop eenmalig wijzigen. Je mag dan een nieuwe datum kiezen — geld terugkrijgen is niet mogelijk. Kies je niet voor de verplaatsingsvergoeding, dan is verzetten helaas niet mogelijk.

Vragen over Esther

Waar ken ik Esther Erwteman nog meer van?

Van mijn kookboeken NOSH en TAHIN. Of misschien zag je me al eens op tv, zoals bij Koffietijd? Het kan ook zijn dat je al eens een podcastaflevering met mij hoorde, dat je NRC, Parool, JAN of AD opensloeg en me zag of dat je me tegenkwam op blogs van ‘foodies’.

Wat maakt kookstudio Esther’s Cookery zo bijzonder?

Esther’s Cookery is de enige vegetarische kookstudio in Amsterdam. Een kookstudio waar we echt samen genieten en koken. De workshops zijn heel informatief — op een leuke manier. Geheel volgens de principes waar ik in geloof: met wat er in het seizoen voorhanden is, alleen groenten en vooral heel erg smakelijk. Wat Esther’s Cookery onderscheidend maakt: heerlijk eten dat (niet zo) toevallig vleesloos is. Met mijn kennis van de groentekeuken en mijn passie voor lekker eten, laat ik iedereen zien en proeven dat vlees niet noodzakelijk is voor een heerlijke maaltijd. Je hoeft het niet te vervangen — met de juiste begeleiding en de beste ingrediënten kook en eet je met plezier.

Doordat ik onderwijs maakte voor artsen en verpleegkundigen weet ik ook precies hoe je bij de les blijft en met een voldaan gevoel naar huis gaat. Ook bijzonder: alle producten die we gebruiken, zijn te koop in onze winkel.

Hoi! Waar ben je naar op zoek?