fbpx
Home Recepten
30 minuten
4-6 personen

Recepten

Zwarte-tahin-koekjes

Dit heb je nodig 

• 180 gram bloem

• ½ theelepel bakpoeder
• ½ theelepel baksoda

• 120 gram roomboter (kamertemperatuur)

• 100 gram zwarte tahin

• 100 gram donkere basterdsuiker

• 100 gram witte basterdsuiker

• 1 ei (wit en geel)

• 1 eigeel

• 1 theelepel vanille-extract

• 100 gram witte chocolade (fijngehakt)

• handje wit en zwart sesamzaad

30 minuten
4-6 personen
Aan de slag
1
Klop in een kom de bloem met de baksoda en bakpoeder door elkaar.
2
Doe in de kom van een keukenmachine de boter, zwarte tahin, de bruine en witte basterdsuiker en klop met de garde ongeveer 5 minuten tot een luchtig geheel.
3
Zet de keukenmachine even uit en voeg de eieren een voor een toe. Zet de machine weer aan en voeg dan vanille-extract toe tot alles is opgenomen. 
4
Schraap de kom langs de zijkanten schoon en mix nogmaals.
5
Voeg op de droge ingrediënten toe en spatel dit een paar keer om voordat je de machine weer aanzet, zodat niet je hele keuken onder de poeders zit.
6
Voeg de gehakte chocolade toe en mix nogmaals.
7
Dek de kom af met huishoudfolie en zet het een paar uur in de koelkast tot het mengsel stevig genoeg is om er balletjes van te rollen.
8
Als het stevig is, verdeel je het mengsel in balletjes en rol je ze in een mengsel van witte en zwarte sesamzaadjes.
9
Leg ze op een bakplaat met bakpapier, dek af met huishoudfolie en zet de koekjes nogmaals (minimaal een uur!) in de koelkast voor het beste bakresultaat. Om te bakken, verwarm je de oven voor op 160 graden.
10
Bekleed de bakplaten met bakpapier en plaats een paar van de koekjes  op de bakplaat – hou genoeg afstand tussen de koekjes, want ze lopen nog wat uit tijdens het bakken.
11
Bak de koekjes is 12-15 minuten en laat volledig afkoelen voordat je ze verplaatst en eet!

Geniet ervan!
Zwarte tahin koekjes
Nielsen Massey Vanilla Extract (Glass) – 60ml – BIO € 13.50
Black Tahini from Belazu € 9.95
Totaal:

Come visit the Cookery

When looking for the best tahini, the wondergrill or snacks to enjoy at home or on our terras come to our beautiful location in the middle of de Pijp in Amsterdam. The open workshops will start again after the summer but if you are planning a private workshop or diner you are more then welcome! See you soon!?

If you are planning a visit to Esther's Cookery during the month of July & August please check if we are open!

Our opening hours are:
Monday: 1pm - 5pm
Tuesday: 1pm- 5pm
Wednesday: 1pm - 5pm
Thursday: 11am - 5pm
Friday: 11am - 5pm
Saturday: 11am - 5pm
Sunday: Closed