fbpx
Home Recepten
15-20 minuten
4-6 personen

Recepten

Tuinbonen met sumak

Dit heb je nodig 

• 500 gram erwten

• 1 eetlepel olijfolie

• 100 gram rode ui, heel dun gesneden

• 1 teen knoflook

• 30 gram peterselie, alleen de blaadjes

• 1/2 – 1 theelepel sumak

• Snufje Maldon zout 

• 1 eetlepel tahin

• 2 eetlepels citroen

• Handje wit en zwart sesamzaad

15-20 minuten
4-6 personen
Aan de slag
1
2x dop de tuinbonen, sla deze stap niet open want enkel gedopte tuinbonen zijn veel bitterder van smaak.
Je kan de tuinbonen kort blancheren maar dubbel gedopte tuinbonen kan je ook zo eten.
2
Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem. Bak de uien kort, voeg dan de knoflook toe en tot slot de peterselie.
3
Meng de tuinbonen met de ui/knoflook/peterselie. Voeg dan de sumak en wat Maldon zout naar smaak toe.
4
Meng in een aparte kom de tahin met de citroen tot een gladde saus. Voeg eventueel wat water en zout toe om een gladde saus te krijgen
5
Verdeel de salade over de serveerschaal, besprenkel met de dressing en verdeel het sesamzaad
Tuinbonen met sumak
Philotimo olijfolie – 250 ml € 9.99
Maldon sea salt flakes 125gr € 6.45
Har Bracha Tahin (500gr) € 7.85
Totaal:

Come visit the Cookery

When looking for the best tahini, the wondergrill or snacks to enjoy at home or on our terras come to our beautiful location in the middle of de Pijp in Amsterdam. The open workshops will start again after the summer but if you are planning a private workshop or diner you are more then welcome! See you soon!?

If you are planning a visit to Esther's Cookery during the month of July & August please check if we are open!

Our opening hours are:
Monday: 1pm - 5pm
Tuesday: 1pm- 5pm
Wednesday: 1pm - 5pm
Thursday: 11am - 5pm
Friday: 11am - 5pm
Saturday: 11am - 5pm
Sunday: Closed