
Recepten
Spicy Shakshuka
Voor mij geen zoet beleg of pannenkoeken voor ontbijt maar spicy shakshuka met warme pita. Tomatensaus met paprika, een spicy kick en gepocheerde eitjes. Beetje feta, wat koriander en klaar. In mijn shakshuka kun je heel rijpe of zelfs overrijpe tomaten gebruiken die niet meer goed zijn voor een salade. Maar ook tomaten uit blik, of een combinatie van beide. Wil je een extra diepe tomatensmaak voeg dan ook wat tomatenpuree toe.
Ga je ook spicy shakshuka maken? Dan kan je vanaf nu in 1x alle benodigdheden en ingrediënten kopen!
- 1 eetlepel komijnzaad
- 50 ml olijfolie
- 2 grote witte uien, gepeld en zeer dun gesneden
- 3 tenen knoflook, zeer fijn gesneden
- 3 rode paprika’s, in kleine blokjes (zonder de pitjes)
- 2 gele paprika’s in kleine blokjes (zonder de pitjes)
- 2 rode pepers in zeer dunne ringen (voor extra spice gebruik je ook de pitjes)
- 4 eetlepels bruine basterdsuiker
- 2 laurierblad
- 2 eetlepels zoete paprika poeder
- Handje tijm blaadjes
- Goede hand peterselie blaadjes, grof gehakt
- Goede hand koriander blaadjes & steeltjes fijn gehakt
- 6 rijpe tomaten, hoe rijper hoe beter
- 1 blikje tomaten stukjes uit blik
- Zout & Peper
- +/- 100ml water
- 4 eieren
Extra
- Rose Harissa
- Fetta
- Maldon
- Koriander

Aan de slag
Proef en voeg zout en zwarte peper toe naar smaak. De saus voor shakshuka moet vooral sterk van smaak zijn dus wees niet te zuinig.
Come visit the Cookery
When looking for the best tahini, the wondergrill or snacks to enjoy at home or on our terras come to our beautiful location in the middle of de Pijp in Amsterdam. The open workshops will start again after the summer but if you are planning a private workshop or diner you are more then welcome! See you soon!?
If you are planning a visit to Esther's Cookery during the month of July & August please check if we are open!
Our opening hours are:
Monday: 1pm - 5pm
Tuesday: 1pm- 5pm
Wednesday: 1pm - 5pm
Thursday: 11am - 5pm
Friday: 11am - 5pm
Saturday: 11am - 5pm
Sunday: Closed
