fbpx
Home Recepten
Van weken tot eten ruim 4,5 uur, maar het bereiden van dit recept zelf kost je maar 30 minuten!
4 personen

Recepten

Mungbonen met kerstomaat, krokante ui & knoflook

Dit heb je nodig

• 250 gram mungbonen

• 1 eetlepel tafelzout

• 1 gele ui, in hele dunne ringen — gebruik hiervoor het liefst een mandoline

• 2 teentjes knoflook, heel dunne plakjes — gebruik hiervoor het liefst een mandoline

• 300 gram kerstomaat

• 2 theelepels gerookt maldonzout

• 2 eetlepels tahin

• 2 eetlepels water

• sap van halve citroen

• 20 gram munt

• optioneel: rozenharissa

Van weken tot eten ruim 4,5 uur, maar het bereiden van dit recept zelf kost je maar 30 minuten!
4 personen
Aan de slag
1
Spoel de mungbonen af ​​en laat ze minimaal 4 uur of een nacht weken in ruim water
2
Breng een middelgrote pan met koud water aan de kook. Voeg het zout en dan de bonen toe, breng aan de kook en draai het vuur dan middelhoog. Laat de bonen ongeveer 15 tot 20 minuten zachtjes sudderen of tot ze net zacht zijn.
3
Ze zijn klaar wanneer de bonen volledig gaar zijn, maar niet papperig. Giet af en spoel onder koud water om het kookproces te stoppen. 
4
Ondertussen: bak de ui in ruim olie tot ze krokant zijn. Haal de uien uit de pan en laat uitlekken. Bak nu de knoflook en voeg wanneer deze bijna klaar zijn de kerstomaten toe en het zout.
5
Maak de tahin door de ingrediënten te mengen met een vork.
6
Pluk de blaadjes van de munt en snijd deze in dunne strepen.
7
Maak nu de salade door de mungbonen te mengen met het grootste gedeelte van de uien, alle knoflook en tomaat.
8
Voeg dan de munt toe en de tahin-dressing.
9
Meng en proef. Wil je misschien extra zout toevoegen of optioneel 1-2 theelepels rozenharissa?
10
Doe de salade op de serveerschaal en voeg de rest van de uien toe.
Mungbonen met kerstomaat, krokante ui & knoflook
Maldon smoked sea salt 125gr € 6.95
Har Bracha Tahini (500gr) € 7.85
Rose Harissa from Belazu 130gr € 6.65
Totaal:

Come visit the Cookery

When looking for the best tahini, the wondergrill or snacks to enjoy at home or on our terras come to our beautiful location in the middle of de Pijp in Amsterdam. The open workshops will start again after the summer but if you are planning a private workshop or diner you are more then welcome! See you soon!?

If you are planning a visit to Esther's Cookery during the month of July & August please check if we are open!

Our opening hours are:
Monday: 1pm - 5pm
Tuesday: 1pm- 5pm
Wednesday: 1pm - 5pm
Thursday: 11am - 5pm
Friday: 11am - 5pm
Saturday: 11am - 5pm
Sunday: Closed