
Recepten
Hummus/Choemoes
Choemoes/hummus, allemaal hetzelfde en voor velen een reden om ten oorlog te trekken over waar het vandaan komt of wie het het beste maakt. In mijn keuken vooral een gerecht wat ik bijna dagelijks maak en elke keer weer beter, lekkerder en verfijnder dan de vorige keer.
Onmisbaar bij het maken van choemoesTechina /Tahini! gebruik de beste techina voor het beste resultaat. Zowel Al Arz als Har Bracha zijn geweldige techina en zullen de smaak van je choemoes bepalen.
Wil jij ook choemoes maken? Dan kan je vanaf nu in 1x alle benodigdheden en ingrediënten kopen in je ingrediënten box ontvang je ook de stap voor stap instructies voor het maken van de lekkerste Choemoes.
- Kikkererwten
- 250 g gedroogde kikkererwten
- 30 gram bakpoeder
Choemoes
- 250 g tahini
- 2 tl zout
- Sap van ½ – 1 citroen
- Kookwater van de kikkererwten
Garnering (basis)
- 1 el za’atar
- 1 el paprikapoeder
- Olijfolie

Aan de slag
Come visit the Cookery
When looking for the best tahini, the wondergrill or snacks to enjoy at home or on our terras come to our beautiful location in the middle of de Pijp in Amsterdam. The open workshops will start again after the summer but if you are planning a private workshop or diner you are more then welcome! See you soon!?
If you are planning a visit to Esther's Cookery during the month of July & August please check if we are open!
Our opening hours are:
Monday: 1pm - 5pm
Tuesday: 1pm- 5pm
Wednesday: 1pm - 5pm
Thursday: 11am - 5pm
Friday: 11am - 5pm
Saturday: 11am - 5pm
Sunday: Closed
