fbpx
Home Recepten
Bereidingstijd: 20 min
4-6 personen

Recepten

Gemasseerde koolsalade

Dit heb je nodig

Voor de salade:
• 300 g spitskool

• 300 g rodekool

• 1⁄2 theelepel tafelzout

• 250 g winterpeen, julienne gesneden

• 2 bosuien, het wit en groen in dunne ringen

• 150 g edamamebonen (deze zijn bij aankoop meestal al geblancheerd, zo niet: blancheer ze dan voor gebruik)

Voor de dressing:

• 60 g tahin

• 15 ml grove mosterd

• 40 ml citroensap

• 15 ml olijfolie

• 1-2 eetlepels water

• Maldon-zout

• versgemalen zwarte peper

Voor de topping:

• 1 eetlepel sesamzaad

• handje kiemgroenten, zoals groene radijs- of preikiemen

Bereidingstijd: 20 min
4-6 personen
Aan de slag
1
Begin met het maken van de dressing: gebruik hiervoor een pot met deksel. Schud hierin alle ingrediënten tot een mooie, romige massa. Voeg eventueel wat extra water toe om
de gewenste structuur te krijgen. Proef en voeg naar smaak peper en/of zout toe.
2
Snijd beide kolen in kwarten en snijd ze met een mandoline in fijne reepjes.
3
Doe de kool in de mengkom, voeg een halve theelepel zout toe. Masseer de kool met beide handen 5 minuten. Ja, je leest het goed, 5 minuten, voor de beste smaak en de fijnste structuur.
4
Doe alle groenten bij elkaar en voeg de helft van de edamamebonen toe.
5
Voeg ongeveer drie kwart van de dressing toe en meng dit met een vork of je handen door de groenten.
6
Verdeel de salade over een groot bord of een schaal. Giet de rest van de dressing erover, en verdeel de overgebleven edamamebonen, het sesamzaad en de kiemgroenten erover.
Gemasseerde koolsalade
Har Bracha Tahin (500gr) € 7.85
Philotimo olijfolie – 250 ml € 9.99
Maldon sea salt flakes 125gr € 6.65
Totaal:

Come visit the Cookery

When looking for the best tahini, the wondergrill or snacks to enjoy at home or on our terras come to our beautiful location in the middle of de Pijp in Amsterdam. The open workshops will start again after the summer but if you are planning a private workshop or diner you are more then welcome! See you soon!?

If you are planning a visit to Esther's Cookery during the month of July & August please check if we are open!

Our opening hours are:
Monday: 1pm - 5pm
Tuesday: 1pm- 5pm
Wednesday: 1pm - 5pm
Thursday: 11am - 5pm
Friday: 11am - 5pm
Saturday: 11am - 5pm
Sunday: Closed