fbpx

Kook- & eetwinkel

4 DAAGSE KOOKCURSUS: GROENTEN EN MEER

* NIEUWE DATA VOOR DE VIERDAAGSE WORKSHOP*

Je wilt (beter) leren koken! Voor de nodige inspiratie kan je terecht bij een van mijn open workshops, je kan kookboeken kopen en bekende chefs bekijken die goochelen met geweldige ingrediënten en technieken toch blijft het bereiden van een volwaardige maaltijd met alleen groenten een uitdaging.

Maar nu is het tijd voor verdieping en daarvoor is deze 4 daagse kookcursus met groenten!

Na afloop van deze cursus ben je niet alleen bekend met diverse snij-en kooktechnieken maar ook verschillende manieren waarop je bekende en minder bekende ingrediënten kan gebruiken. Ik deel tips en trics zodat jij vol zelfvertrouwen en plezier in de keuken aan de slag kan gaan.

SCROLL NAAR BENEDEN VOOR MEER INFORMATIE EN HET PROGRAMMA VAN DE CURSUS

Vanwege Covid en omdat veel mensen lang van te voren boeken heb ik een flexibel tarief toegevoegd aan de bestelmogelijkheden. Wanneer je kiest voor flexibel tarief kan je tot 7 dagen voorafgaande aan de cursus een voucher aanvragen om de cursus op later moment te gaan volgen. Wanneer je niet kiest voor flexibel tarief is verzetten niet mogelijk.

7 op voorraad

 410,00
Altijd verse en de beste producten
Vegetarische, duurzame keuken
100% Kosher
Meer dan 10.000 tevreden klanten
geven Esther's Cookery een 9,2!
Na de 4 daagse kookcursus: GROENTEN EN MEER kan je een gebalanceerde en smakelijk menu samenstellen en bereiden.

Omschrijving

Data & Kosten

Daar is hij dan op veler verzoek: De basis cursus koken met groenten in samenwerking met de bekende vegan chefs Alexander Gershberg

Wanneer:

Data: 13, 20 februari, 6, 19 maart 2023 van 18:30 uur tot 21:30 uur.

Kosten €410,- euro voor alle 4 lessen.

Inbegrepen zijn alle ingrediënten en drankjes tijdens het koken.

Bij de 4de les: HET DINER mag je een date meenemen om samen te genieten van wat je hebt geleerd.

Minimaal 8 maximaal 10 deelnemers. Wanneer je een van de data niet kan komen kan je een plaatsvervanger vragen om te komen.

Neem bakjes mee voor wanneer er iets overblijft van wat we hebben gemaakt!

Les 1: Snijtechnieken & kooktechnieken

Tijdens deze les leren jullie diverse snijtechnieken.  Voor het bereiden van een maaltijd, op basis van vooral groenten, is het beheersen van verschillende snijtechnieken een vereiste. Wat moet je met al je gesneden groenten?! We gaan je meteen leren inmaken, fermenteren en drogen.

Tijdens de eerste les leer je ook over zuurdesem deeg en maken we de basis voor een zuurdesem starter (welke je later gaat gebruiken).

Les 2: Tofu, tempeh, seitan & degen

Nee, we gaan geen vlees vervangen maar het is wel fijn, nuttig en ook heel lekker om te leren koken met diverse soorten tofu en andere voor velen onbekende en onbeminde producten.

We gaan aan de slag met diverse soorten deeg en vullingen. Uiteraard gaan wij tijdens deze les ook dessert deeg maken want dat mag niet ontbreken bij een maaltijd.

Les 3: Boost je gezondheid met voeding

Deze les wordt gegeven door vegan Chef Alexander Gershberg. Tijdens de les gaat hij dieper in op het gebruik van kwalitatief hoogwaardige ingrediënten die passen bij een plant based dieet.

Hoe herken je goede ingrediënten dus niet alleen ‘het is biologisch’ gekocht bij de groenteman ….maar ook wat doet dit product in mijn menu, hoe balanseer ik het weglaten van bepaalde ingrediënten met het behouden van smaak, kwaliteit en ook voedingswaarden.

Het is een zeer praktische les waarbij er veel kooktechnieken aan bod komen.

Les 4: HET DINER

Tijdens de cursus leer je hoe je een heerlijke en gebalanceerde maaltijd kan bereiden. Wij werken bij alle lessen toe naar het samenstellen van een feestelijk menu en tijdens deze les is het tijd om te gaan shinen. Je kan iemand uitnodigen om te komen dineren en mee genieten van je nieuw geleerde kookkunsten.

LET OP: LES 4 is op een zondag en BEGINT OM 16:00

HET DINER BEGINT OM 18:30

Ik denk dat je dit ook leuk vindt

No items found.

Come visit the Cookery

When looking for the best tahini, the wondergrill or snacks to enjoy at home or on our terras come to our beautiful location in the middle of de Pijp in Amsterdam. The open workshops will start again after the summer but if you are planning a private workshop or diner you are more then welcome! See you soon!?

If you are planning a visit to Esther's Cookery during the month of July & August please check if we are open!

Our opening hours are:
Monday: 1pm - 5pm
Tuesday: 1pm- 5pm
Wednesday: 1pm - 5pm
Thursday: 11am - 5pm
Friday: 11am - 5pm
Saturday: 11am - 5pm
Sunday: Closed