



Kook- & eetwinkel
NIEUWE DATA in OKTOBER VERDIEPINGS KOOKCURSUS: GROENTEN EN MEER
* NIEUWE DATA VOOR DE VIERDAAGSE WORKSHOP*
Je wilt (beter) leren koken maar je wilt vooral meer kennis over koken met groenten en meer diepgang over het maken van een gebalanceerd menu. Voor de nodige inspiratie kan je terecht bij een van mijn open workshops, je kan kookboeken kopen en bekende chefs bekijken die goochelen met geweldige ingrediënten en technieken toch blijft het bereiden van een volwaardige maaltijd met alleen groenten een uitdaging.
Maar nu is het tijd voor verdieping en daarvoor is deze 4 daagse kookcursus met groenten en meer!
Na afloop van deze cursus ben je niet alleen bekend met diverse snij-en kooktechnieken maar ook verschillende manieren waarop je bekende en minder bekende ingrediënten kan gebruiken. Ik deel tips en trics zodat jij vol zelfvertrouwen en plezier in de keuken aan de slag kan gaan.
SCROLL NAAR BENEDEN VOOR MEER INFORMATIE EN HET PROGRAMMA VAN DE CURSUS
Vanwege Covid en omdat veel mensen lang van te voren boeken heb ik een flexibel tarief toegevoegd aan de bestelmogelijkheden. Wanneer je kiest voor flexibel tarief kan je tot 7 dagen voorafgaande aan de cursus een voucher aanvragen om de cursus op later moment te gaan volgen. Wanneer je niet kiest voor flexibel tarief is verzetten niet mogelijk.
Deze cursus zal in het nederlands gegeven worden – this cooking workshop is only given in Dutch
8 op voorraad
Omschrijving
Daar is hij dan weer op veler verzoek: De VERDIEPINGS KOOKCURSUS koken met groenten in samenwerking met de bekende en minder bekende chefs presenteren wij 4 avonden vol kennis en vaardigheden.
Wanneer:
Data: 16 en 30 oktober, 6 en 12 november 2023 van 18:00 uur tot 21:30 uur.
Kosten €485,- euro voor alle 4 lessen.
Deze cursus zal in het Nederlands gegeven worden – this cooking workshop is only given in Dutch
Inbegrepen zijn alle ingrediënten en drankjes tijdens het koken.
Je ontvangt een notitieboek met daarin alle informatie, recepten en handige tips en tricks.
Elke workshopavond begint met een lichte maaltijd zodat niemand met trek de keuken ingaat.
Minimaal 8 maximaal 10 deelnemers. Wanneer je een van de data niet kan komen kan je een plaatsvervanger vragen om te komen.
Neem bakjes mee voor wanneer er iets overblijft van wat we hebben gemaakt!
Les 1: Snijtechnieken met Oscar de Lint
Tijdens deze les leren jullie diverse snijtechnieken. Voor het bereiden van een maaltijd, op basis van vooral groenten, is het beheersen van verschillende snijtechnieken een vereiste.
Les 2: Tofu, tempeh & seitan
Nee, we gaan geen vlees vervangen maar het is wel fijn, nuttig en ook heel lekker om te leren koken met diverse soorten tofu en andere voor velen onbekende en onbeminde producten.
Onder begeleiding van Karin Philips gaan jullie zelf tofu maken en de start van een eigen tempeh.
Les 3: Boost je gezondheid met voeding
Deze les wordt gegeven door vegan Chef Alexander Gershberg. Tijdens de les gaat hij dieper in op het gebruik van kwalitatief hoogwaardige ingrediënten die passen bij een plant based dieet.
Hoe herken je goede ingrediënten dus niet alleen ‘het is biologisch’ gekocht bij de groenteman ….maar ook wat doet dit product in mijn menu, hoe balanseer ik het weglaten van bepaalde ingrediënten met het behouden van smaak, kwaliteit en ook voedingswaarden.
Het is een zeer praktische les waarbij er veel kooktechnieken aan bod komen.
Les 4 Spice trip met Paulami Sen. De basis van koken is smaken bij elkaar brengen en die smaken zijn zo veel diverser dan je misschien denkt. De mogelijkheden zijn eindeloos en de smaken divers. Tijdens deze bijeenkomst neemt Paulami je mee op Spice Trip en maak je ook je eigen specerijen mengsels.
Elke bijeenkomst start om 18:00 met een lichte maaltijd.
Ik denk dat je dit ook leuk vindt

Har Bracha Tahini (1kg!!)

Tampopo Shiro Miso
