FORGOT YOUR DETAILS?

Esther's Cookery in RTL4's Koffietijd

Esther kookt met groenten in het gezelligste ochtendprogramma van Nederland

Esther kookt regelmatig een heerlijk recept met groenten in RTL's Koffietijd. In het gezellige ochtendprogramma laat Esther zien dat koken met groenten helemaal niet moeilijk is en juist ook heel lekker.

Gin tonic cheesecake

25 mei 2017

Koolbladeren gevuld met groenten en kikkererwten

8 mei 2017

Iedereen loopt langs de kool in de supermarkt maar weinigen weten wat je ermee moet doen. Terwijl je met kool eindeloos kan variëren.

Savooiekool is een gezonde en lekkere koolsoort met een stevige koolsmaak. De meeste supermarkten verkopen niet de hele kool maar alleen voorgesneden in zakjes. Bij het kopen moet je alleen even opletten dat de bladeren niet lichtgeel verkleurd zijn. Dat kan namelijk wijzen op een te oude krop.

Amandelquiche met prei en snijbiet uit eigen tuin

24 april 2017

Ken jij een groente die zo kleurrijk is als de snijbiet?

Ik niet en ik ben er gek op!! Daarbij kan je snijbiet op vele manieren gebruiken. De pittige prei en aardse snijbiet combineert lekker met ei en room. Deze snijbiet komt uit eigen tuin en omdat hij zo slinkt bij het bakken gebruik ik grote hoeveelheden in een quiche. Combineer deze quiche met een frisse salade van alleen snijbiet en bietjes en je hebt een heerlijke maaltijd.

Gegrilde andijvie met gepekelde perzik

20 april 2017

Ik hou van zoet, ik hou van bitter, ik hou van krokant en ik hou van scherp dus de groenten die nu langzaam aan en soms heel snel uit de grond van de moestuin komen passen daar geweldig bij. Andijvie, is zo’n soort groente en ik ben er gek op het is een beetje scherp, het is krokant en de meeste mensen hebben geen idee wat ze ermee moeten doen behalve verwerken in een stampot maar dan vooral op een manier waardoor je de andijvie niet meer proeft.

Groene tabouleh met broccoli, erwten en natuurlijk iets roods

3 april 2017

Tabbūle betekent lichtscherp in het Libanees-Arabisch dus hoe je dit gerecht ook aanpast en maakt hij hoort deze overheerlijke licht scherpe smaak te behouden. Door het gebruik van veel en verschillende soorten kruiden kan je dit bereiken. Deze groente kan goed tegen de kou dus nu het voorjaar begonnen is is hij klaar met groeien en is het tijd voor de erwt in het gerecht.

Midden-Oosterse saladetrio van aubergine

15 maart 2017

De aubergine is een heerlijke en voedzame groente de uitdaging ligt hem erin om geen smakeloze brei te maken van deze groente. Je ziet de aubregine in elke winkel maar wordt vaak maar op een manier gebruikt terwijl de aubergine een heel veelzijdige groente is met een geweldige structuur! In dit gerecht komen dan ook maar liefst drie bereidingen samen: bakken, roosteren en frituren.

Fatouch - Kruidige salade met gefrituurde laffa

21 februari 2017

Deze salade heb ik leren maken van de Syrische jongens die ik heb leren kennen via het koken. Koken en eten brengt ons allemaal samen en de geweldige kruiden en smaken van verschillende culturen opent het hart om elkaar op hele andere manieren te zien en te waarderen. Geloof me als je eenmaal de pikante en wrange smaak van de sumak proeft op gefrituurde laffa dan zie je nooit meer vluchtelingen en alleen maar mensen.

Veel mensen denken dat vegetarisch eten gelijk staat aan gezond lees slank. Dit recept is weer een voorbeeld van het tegenovergestelde. Heerlijk voor de smaak maar ook zeker bips bevorderend.

Esther's Cookery is een flexitarische en koshere kookstudio voor
workshops, kookfeestjes en catering.

Samen koken en samen eten: bij Esther’s Cookery draait alles om bijzondere gerechten, maar ook om gewoon en traditioneel hedendaags eten met zuivere, duurzame producten en eigen recepten. Authenticiteit is de rode draad in alle activiteiten en producten.

Volg Esther op:

Tijdens een workshop in de kookstudio bereid ik met een groep een complete maaltijd met verse en duurzame producten.

Tijdens de workshops kan je zien en proeven dat gezond eten niet moeilijk hoeft te zijn, dat kosher eten niet anders hoeft te smaken en dat je een eigen invulling kan geven aan recepten en kookideeën.

Esther en haar team deelt hun kennis over vegetarisch, veganistisch, Turks, Syrisch, Indiaas eten. De traditionele joodse keuken en vooral onze visie op lekker, gezond en flexitarisch koken en eten.

Met familie, vrienden of collega's, een feestelijke maaltijd koken en gezellig samen eten. Onder begeleiding van Esther en/of een gastchef, kook je een zelfgekozen menu in besloten kring.

Door samen te eten in de kookstudio ben je verzekerd van een gezellige, lekkere middag of avond zonder gedoe of afwas. Het menu en de invulling wordt volledig afgestemd op de wensen van de gasten. Nadat het menu en de wensen in overleg bekend zijn, doen wij de rest!

Kooklessen aan kinderen zijn een groot feest! Tijdens de les bereiden we samen een heerlijke en gezonde maaltijd. Kinderen leren van alles over gezonde voeding, ontwikkelen kookvaardigheid en maken kennis met zeer uiteenlopende ingrediënten en smaken.

Ook voor feesten en recepties of eten op locatie kan je bij Esther’s Cookery terecht, ik ben gespecialiseerd in de catering van kleinschalige recepties. Ik verzorg kleine hapjes geserveerd op een bijzondere en handige manier, hartige muffins of zelfgemaakte bonbons, mini lemon merengue taartjes, kleine broodjes of gezonde en bijzondere salades.

Graag overleg ik wat de wensen zijn om zo en evenement of receptie tot een heerlijk succes te maken!

Esther's Cookery is de perfecte locatie voor zakelijk overleg en teambuilding.

Ook voor ontbijt, lunch en diner met je team of relaties.

Wil je meer informatie of mij een vraag stellen? Gebruik onderstaand formulier of bel: 06 24 87 84 85

TOP