TAHIN
Op een markt midden in de oude stad Jeruzalem maakte ik voor het eerst kennis met tahin. Een licht notige, tikje bittere, zijdezachte sesampasta. En dat smaakte naar meer — het werd één van de belangrijkste ingrediënten in mijn vegetarische, duurzame kookstudio. Daarnaast is het nu het hoofdonderwerp van TAHIN: een kookboek waarin je de eindeloze mogelijkheden van tahin ontdekt. Maar liefst 101 moderne, lichte gerechten boordevol smaak!
Mijn overtuiging is dat iedereen kan koken, als je maar weet hoe en met welke ingrediënten. Dat bewijzen de 250 gasten die iedere maand kookworkshops volgen bij Esther's Cookery. Dat leert TAHIN je ook. Meteen aan de slag met de beste ingrediënten? Bestel dan ook een kant-en-klare box met alle benodigdheden!

TAHIN: een ode aan hét gelijknamige basisingrediënt
van de Midden-Oosterse keuken

In het verhaal van Ali Baba en de veertig rovers openen rovers hun schatkamer met de spreuk 'Sesam, open u'. In TAHIN ontdek je dat sesam(pasta) zelf al een schat op zich is. Meer dan 101 indrukwekkende, moderne, lichte gerechten boordevol smaak. Voor ieder wat wils, want TAHIN gaat van een stapel verse panbroodjes met tahinispread naar een smeuïge chocolade-tahincake voor bij de koffie en van een pittige linzensalade bomvol smaak en groente naar kikkererwten-sesamtajine met rozenharissa.
Stuk voor stuk recepten om van te watertanden. Spannend, verrassend, verrukkelijk.
Esthers keuze: de beste ingrediënten in een handige box
Met TAHIN kan ook jij aan de slag. En om het feest compleet te maken, koop je nu kant-en-klare pakketten, zodat je er zeker van bent dat je de juiste, beste en lekkerste basisingrediënten in huis hebt.

Basispakket
TAHIN boek, Med Cuisine Al Arz Tahin, Maldon zout & Tomasu

Basispakket
NOSH boek, Med Cuisine Al Arz Tahin, rose harissa, Za’atar & sumak

Wonderbox
Dadelsiroop, Med Cuisine Al Arz Tahini, de populaire wondergrill & rozenblad

Voluit genieten
Beide kookboeken, wondergrill, za’atar, sumak, Med Cuisine Al Arz Tahini, zwarte tahin & meer..
Liever even snuffelen in onze kookwinkel? Zowel online als in onze studio ben je van harte welkom. Voor de beste tahini, geweldige dadelmolasses, za'atar en natuurlijk mijn bekende baba ganoush-grillplaatjes staan de deuren van Esther's Cookery wagenwijd voor je open! Wij zijn maandag tot en met zaterdag geopend van 11:00 - 17:00 uur.
Nog een onmisbaar ingrediënt in de keuken: muziek!
Dan ben jij ook als eerste op de hoogte van nieuwe TAHIN-muziek, een podcastaflevering of een radio-interview.

TAHIN in de media
Over Esther Erwteman en de kookstudio
Inmiddels volgen 250 gasten per maand een kookworkshop. Zonder hen en zonder mijn man en partner Jaier Weissman was er geen Esther's Cookery. Waar ik mijn kookgeheimen prijsgeef aan de gasten, is Jaier chef moestuin (zodat we met de beste, duurzaamste ingrediënten koken) en zorgt hij ervoor dat de kookstudio er prachtig en sfeervol uitziet. En onze dochter Sara, die met net zo veel liefde als haar ouders de nieuwe recepten voorproeft.

Kookworkshop volgen in de duurzame, vegetarische kookstudio in Amsterdam?
Eerst proeven van de Joodse, vegetarische gerechten? Maak kennis met de keuken zoals ik 'm zie door een kookworkshop te volgen. Leuk, leerzaam én lekker! Samen met vrienden, familie of collega's: samen bereiden we de smakelijkste gerechten en na afloop gaan jullie aan tafel om ervan te genieten. Allemaal vegetarisch, uiteraard!
Met TAHIN nog niet uitgekookt? 3 extra recepten cadeau!
Met TAHIN kan ook jij aan de slag. En om het feest compleet te maken, koop je nu kant-en-klare pakketten, zodat je er zeker van bent dat je de juiste, beste en lekkerste basisingrediënten in huis hebt.
Tip: het grootste gedeelte van de ingrediënten koop je in onze kookwinkel!