fbpx
Esther's Cookery

De kookwinkel in Amsterdam waar je de beste ingrediënten koopt —wat je ook tijdens de workshops gebruikt

Voor de beste tahini, geweldige dadel molasses, za'atar en natuurlijk mijn bekende baba ganoush grill plaatjes kan je vanaf nu dagelijks terecht in Esther's Cookery! Wij zijn geopend van maandag tot en met woensdag van 13:00 tot 17:00 uur en donderdag tot en met zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur. 

Bestedingen kunnen ook geleverd worden via de post. Bij besteding boven de 75 euro zijn de bezorgkosten gratis.
Mijn Joods vegetarische keuken

Esther's Kookboeken
met de lekkerste recepten uit het Midden-Oosten

Werk bracht mij naar landen over de hele wereld, waar ik kennis maakte met verrukkelijke verhalen en recepten die ik verwerkte in mijn eigen Joods-Nederlandse eettraditie.

Nieuw Amsterdam heeft mij de geweldige kans gegeven om met mijn verhalen en recepten een kookboek te maken. Het resultaat zijn twee zinderende kookboeken bomvol smaak: NOSH en TAHIN.
Esther's Cookery - TAHIN Kookboek
TAHIN

Mijn vegetarische joodse keuken

Bestel TAHIN

Waarom TAHIN?

De tweede boekentelg in de Esther's Cookery-familie! TAHIN is een ode aan hét gelijknamige basisingrediënt van de Midden-Oosterse keuken. Sinds mijn eerste kennismaking met tahin, midden in de oude stad Jeruzalem, was ik verkocht. De licht notige, tikje bittere, zijdezachte sesampasta verrijkt al heel wat porties falafel en hummus, maar er is zo veel meer mogelijk.

In TAHIN maak je kennis met meer dan 101 indrukwekkende, moderne, lichte gerechten boordevol smaak. Voor ieder wat wils, want TAHIN gaat van een stapel verse panbroodjes met tahinispread naar een smeuïge chocolade-tahincake voor bij de koffie en van een pittige linzensalade bomvol smaak en groente naar kikkererwten-sesamtajine met rozenharissa.

Esther's Cookery - NOSH Kookboek
NOSH

Mijn vegetarische joodse keuken

Bestel NOSH

Waarom NOSH?

Op een mooie dag vroeg uitgeverij Nieuw Amsterdam mij een kookboek te schrijven. Daar hoefde ik niet lang over na te denken: er is zo veel moois en lekkers te delen. Het resultaat, NOSH, ligt sinds april 2020 in alle boekwinkels en in een hoop Nederlandse keukens. Inmiddels is de tweede druk een feit en genieten duizenden mensen van zijdezachte choemoes, krokante, spicy bloemkoolbites en de verhalen uit mijn duurzame, Joodse en vegetarische keuken.

Met NOSH vieren we, net zoals tijdens de kookworkshops, de diversiteit van mijn Joodse keuken met de beste recepten én verhalen.

Esther's Cookery Instagram
Hoi! Waar ben je naar op zoek?